Sunt legale serviciile de descărcare a videoclipurilor de pe YouTube?

YouTube este un loc minunat pentru vizionarea videoclipurilor. Pentru fanii de muzică digitală, este una dintre cele mai bune resurse de vizionare a videoclipurilor gratuite cu personaje și trupe preferate.

Cu toate acestea, te-ai gândit vreodată la partea legală a lucrurilor atunci când folosești un soft pentru a descărca videoclipuri de pe YouTube? Presupun că nu, deoarece te gândești că dacă conținutul este deja gratuit, este posibil să descarci. În realitate, ai putea încălca mai multe linii legale fără să știi măcar.

Întrebarea legată de dreptul de autor

Ce este legal:

  • Să descărcați propriul conținut.
  • Să descărcați conținut de domeniu public.
  • Să descărcați videoclipuri cu butoanele „descărcați”.
  • Să transmiteți orice videoclip pe YouTube.
  • Ce este ilegal: Să descărcați videoclipuri protejate de drepturile de autor.

De obicei, există o formă de protecție a drepturilor de autor pentru videoclipurile de pe internet. Aceste drepturi de autor protejează drepturile de inițiator sau de de înregistrare. YouTube nu face excepție.

Pentru a rămâne ferm pe partea dreaptă a legii, este de obicei necesar să utilizați un anumit serviciu în mod corect. În cazul YouTube-lui, acest lucru înseamnă numai transmitere directă, prin intermediul site-ului sau cu ajutorul unei aplicații.

Este legal să surprindeți aceiași fluxuri de pe YouTube și să le salvați pe computer cu ajutorul unui descărcător online sau al unui program de înregistrare video offline? Este adevărat că există nenumărate aplicații software și chiar servicii online care descarcă videoclipuri YouTube sau convertesc în format MP3. Totuși, acest lucru nu înseamnă neapărat că este legal pentru fiecare videoclip pe care îl puteți găsi. La ceea ce se reduce cu adevărat este conținutul și ceea ce vrei să faci cu el într-un final. Unele conținuturi de pe YouTube este protejat de licența Creative Commons, care vă permite mai multă libertate, dar majoritatea nu sunt. Deci, ca regulă generală, dacă decideți să descărcați videoclipuri, utilizați conținutul numai pentru uz personal și nu îl distribuiți niciodată.

Având în vedere Termenii de utilizare a unui serviciu

Toate serviciile au un manual cu care trebuie să fiți de acord. Un manual de reguli, însă, pe care nu multe persoane îl citesc, deoarece aceste manuale sunt destul de lungi. Când veți cunoaște în profunzime regulile YouTube-lui, veți vedea că streamingul este permis și descărcarea nu este permisă.

Acest lucru este evident în secțiunea 5, partea B din Termenii și condițiile lor:

Nu veți descărca niciun conținut decât dacă vedeți un link de „descărcare” sau ceva similar, afișat de YouTube pentru acel conținut.

Dacă un producător lansează un videoclip YouTube original care nu conține niciun material protejat de drepturile de autor și include un link de descărcare în descriere, este bine să îl descarci. Același lucru este valabil, desigur, și pentru videoclipurile personale, fără drept de autor, pe care le încărcați; puteți să le descărcați din nou prin contul dvs., unde găsiți un buton de descărcare.

În partea C, se precizează că serviciile de descărcare video nu pot fi utilizate pentru a salva videoclipuri muzicale:

Sunteți de acord să nu evitați, să dezactivați sau să vă amestecați în alt mod cu funcțiile legate de securitate ale Serviciului sau cu funcțiile care împiedică sau restricționează utilizarea sau copierea oricărui Conținut sau care impun limitări la utilizarea Serviciului sau a Conținutului din acesta. Întrucât reclamele în video sunt un generator de venituri uriaș pentru YouTube, vizionarea unui videoclip descărcat fără reclame nu va afecta veniturile respective. Acest lucru nu ține cont nici de veniturile pierdute de producători atunci când descărcați conținutul gratuit.

Care este alternativa?

O modalitate prin care YouTube abordează problema descărcării videoclipurilor pentru a aduce mai multă valoare serviciilor sale este prin YouTube Premium. YouTube Premium este un serviciu cu abonament care permite utilizatorilor să descarce videoclipuri pentru redare offline. De asemenea, are și alte avantaje, precum zero reclame și acces nelimitat la muzica Google Play.